Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Bespaar bij Duitse vakantie aanbieders.

Stel dat je voor dezelfde vliegvakantie in het zelfde hotel meer dan 40% kan besparen, daar heb je wel een ritje voor over naar onze vriendelijke oosterburen, toch? Duitsland is een land met ontzettend veel aanbieders en heel veel capaciteit, zeker qua vliegtuigstoelen en luchthavens. Door het grote aanbod en de vele reisaanbieders is er meer concurrentie als in Nederland en de luchthavenbelasting in Duitsland is lager, hierdoor profiteer je als consument van lagere prijzen! Vorig jaar nog heb ik een vakantie geboekt naar Kaap Verdië (zie ons reisverhaal over Kaap Verdië hier) via 12-Fly. 

In 2015 hebben wij voor een vakantie op Boa Vista Kaap Verdië in hotel RIU Karamboa obv All Inclusive met 2 volwassenen en 2 kinderen met vertrek vanaf Hannover 2.300 Euro bespaard tov het Nederlandse aanbod. In 2016 zelfs 2.500 bespaard voor onze vakantie naar de Dominicaanse Republiek en voor 2017 hebben we een iets luxer hotel genomen, ook weer naar de Dominicaanse Republiek en besparen wij ook weer veel geld. Wanneer je er over nadenkt is het ook niet zo gek natuurlijk, Duitsland is een veel groter land en heeft veel meer vliegtuigstoelen. Typische Nederlandse vakantiebestemmingen als bv Curacao, Bonaire kan je beter boeken bij TUI Nederland aangezien hier simpelweg veel Nederlanders naartoe gaan. Kijk je echter naar andere bestemmingen, zoals Mexico, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, Kaap Verdië, Canarische eilanden, Middelandse Zee gebied, dan zal je zien dat de Duitse aanbieders vaak veel lagere prijzen hebben. Bijkomend voordeel is dat je, wordt niet feitelijk gezegd, betere kamers krijgt bij de Duitse aanbieders omdat Duitsers vaak veeleisender zijn dan Nederlanders. Kortom, zeker de moeitje waard!!  

Hieronder geef ik de afstanden weer vanaf Utrecht als centrale plaats in Nederland:

Duitse luchthaven

Kilometers en rijafstand 

Munster/ Osnabrück

213 KM, ca 2,12 uur

Weeze / Niederrhein

136 KM, ca 1,30 uur

Düsseldorf 

186 KM, ca, 1,55 uur

Keulen/ Bonn

232 KM, ca. 2,28 uur

Bremen

333 KM, ca. 3,17 uur

Hannover

353 KM, ca. 3,31 uur

Zeker in Nederlandse vakantieperiodes is dit erg aantrekkelijk aangezien de Nederlandse vakantieperiodes vaak niet overeenkomen met de Duitse. Hierdoor boek je een vakantie voor laagseizoen prijzen bij onze oosterburen. Ook voor mensen die niet vastzitten aan de vakantieperiodes kan het erg aantrekkelijk zijn aangezien er simpelweg meer capaciteit is met vertrek vanaf Duitsland, dus vaak lagere prijzen!

Naast 12-Fly zijn er uiteraard ook nog een aantal andere goede aanbieders waar je een kijkje kunt nemen, zie onder;

 FTI Touristik; Een prachtige overzichtelijke site voor zowel Europa als Ver. Je kan hier eenvoudig selecties maken, bv enkel de luchthavens weer te geven in het westen van Duitsland.

 Alltours; Één van de grootste Duitse touroperators met een enorm aanbod. Duidelijke site. Let er wel op dat je op onderstaande link klikt, dit is namelijk Alltours Duitsland. Alltours Nederland heeft weer andere prijzen;)

JT Touristik is een expert op vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten, met name in Dubai en Abu Dhabi. JT Touristik biedt last minutes, pakketreizen en hotel specials naar ongeveer 150 bestemmingen. De belangrijkste bestemmingen naast Dubai en Abu Dhabi zijn Italië, Egypte, Turkije en Spanje, evenals de Indische Oceaan met Mauritius, de Malediven en de Seychellen.

Op de websites kan je aangeven vanaf welke luchthavens je wilt vertrekken, binnen welke periode je wilt reizen en voor hoe lang. Hierdoor kan je snel en eenvoudig zoeken. Veel plezier met het uitzoeken van je vakantie!