Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Van camping in Frankrijk naar hotel aan de Costa Brava

Tossa de Mar aan de Costa Brava

Vorig jaar hadden wij in de meivakantie een stacaravan geboekt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Na ca 12 uur rijden kwamen wij aan op een veel te drukke camping met hekken eromheen, geen sfeer en een badplaatsje waar elke vorm van een vakantiegevoel in Frankrijk ontbrak. Eerlijk gezegd ben ik ook helemaal geen kampeerder, het leek gewoon zo'n leuk idyllisch idee om een weekje in een stacaravan te verblijven op een camping in Frankrijk bij de zee. 

Dit was niet het idyllische kampeer gevoel wat wij voor ogen hadden......

Na een nacht geslapen te hebben op onze kampeerbedjes waren er twee opties; of daar blijven en proberen het beste ervan te maken of alternatieven in de omgeving verkennen. Tijdens een strandwandeling pak je dan google maps erbij om te kijken wat er in de omgeving is en tot onze verbazing was het maar 280 km rijden richting de Costa Brava. Vervolgens open je de Expedia app en kijk je naar de mogelijkheden voor een verblijf. 

Al snel hadden wij een 4 sterren hotel gevonden op basis van half pension voor 430 Euro voor 6 nachten vlakbij de boulevard van Lloret de Mar en de keuze was snel gemaakt! Bij de campingbeheerder aangegeven dat we gingen vertrekken en na ca 3 uur rijden kwamen wij aan bij ons hotel in Lloret de Mar, wat een verademing! 

Ons hotel in Lloret de Mar, de ochtend geboekt bij Expedia en in de middag ingechecked

Een heerlijke boulevard, overal kwalitatieve goede restaurantjes, leuke winkeltjes en niet te vergeten een prachtige kustlijn. Wij verbleven in het Rosamar garden resort in een familiekamer. Een leuk hotel voor stellen of families met enkele zwembaden en glijbanen op een loopafstand van 3 minuten van de boulevard en het begin van het gezellige centrum van Lloret. 

De glijbanen bij het hotel

Hotel Rosamar Garden, leuk hotel!

Vlakbij het hotel de prachtige kust

Het grote voordeel wat wij hebben ervaren is dat Lloret de Mar in deze periode van het jaar nog erg rustig is en met rustig bedoel ik dat er nog niet veel gebeurd op het gebied van uitgaande jongeren wat je hier in het hoogseizoen uiteraard wel hebt. 


Wachtend op de boot op naar Tossa de Mar te gaan

De Costa Brava zelf is een prachtig gebied en komt dicht in de buurt van één van de mooiste plekken in Europa. 

Costa Brava, niet voor niets is de naam ruige kust.

Vanuit Lloret de Mar kan je mooie wandelingen maken langs de ruige kustlijn van badplaats naar badplaats. 

Één van de vele mooie wandelroutes bij Lloret de Mar.

Zeker de moeite waard is om met de boot in de ochtend af te varen richting Tossa de Mar, hier doe je ongeveer 1,5 uur over en de tocht is echt geweldig. 

Aankomst Tossa de Mar per boot.

Tossa de Mar is ook zo'n gezellige plaats met een prachtig kasteel welke hoog boven Tossa de Mar uitsteekt. Smalle straatjes met winkeltjes en overal de mogelijkheid om te genieten van de heerlijke Tapas. 

Één van de vele leuke winkeltjes welke je tegenkomt op weg naar de burcht van Tossa de Mar

Ik was hier zelf lang geleden geweest maar realiseer mij nu pas, na vele reizen te hebben gemaakt en vele landen gezien te hebben, dat de Costa Brava een hele bijzonder plek is. Wat een heerlijke vakantie en blij dat wij het besluit genomen hebben om door te rijden naar Spanje. 

Lloret de Mar, strand, boulevard, leuke winkeltjes en heerlijk eten. What else?

Een echte aanrader voor een ieder die in de periode eind april of mei er een weekje tussenuit wilt. Wij hebben gereden naar Spanje, totaal is dit circa 1450Km en houd er rekening mee dat je ca 15 uur onderweg bent. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om te vliegen, neem hiervoor een kijkje op diverse vliegticket aanbieders én kijk naar verschillende vertrekluchthavens, bv Schiphol, Rotterdam, Eindhoven maar bijvoorbeeld ook Hannover, Bremen, Dusseldorf of Brussel. 

Kijk voor een auto huren  bijvoorbeeld bij holidaycars. 

Voor accommodaties in Lloret de Mar of Tossa de Mar kan je een kijkje nemen bij de verschillende hotel aanbieders. In Nederland is het in de meivakantie hoogseizoen maar hier hebben ze in Spanje nog nooit van gehoord, doe hier je voordeel mee door te boeken bij Internationale aanbieders!!  Kijk ook eens bij het aanbod van Duitse touroperators op onze speciale pagina met Duitse vakantie aanbieders, zeker in Nederlandse vakantie periodes zijn de prijzen hier erg aantrekkelijk!