Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

In Sauerland ben je zo!

3 uurtjes en 50 minuten rijden (ca 332 km) vanuit Lelystad en je bent in hartje Sauerland. Wat een prachtige omgeving en ideaal dat het zo kort naast de deur is. In Sauerland kan je in verschillende onderkomens overnachten, denk hierbij aan de typische Duitse pension, een leuk hotel, appartement of een bungalowpark. Wij zijn hier nu een aantal keer geweest en ons is Centerparcs in Sauerland het beste bevallen. 


Foto; Center Parcs Hochsauerland

Foto; Dit park is groot opgezet, alle rust ;)

Een leuk bungalowpark in een natuurlijke omgeving waar je vanuit het park mooie wandeltochten kan maken (ook al ben je geen wandelaar, hier is het leuk!) en eenvoudig, ook in het park, fietsen kan huren. Maak dan niet dezelfde fout die wij gemaakt hebben om stadsfietsen te huren in plaats van offroad fietsen aangezien veel fietspaden toch over kiezel wegen gaan. 

Foto; 

Mooie natuur, klein beekje, what else?

Foto; Tip geen stadsfietsen huren maar 

mountainbikes ;)

Het park ligt in het plaatsje Medebach en is per voet goed bereikbaar, uiteraard kan je ook bij de receptie een taxi bestellen. In Medebach zitten van die typische Duitse Cafe-Bistro (Konditorei) waar je een kopje koffie met taart kunt eten, Cafe Bistro Angerichtet op de marktplaats in het centrum is mijn favoriet. In de avond kan je natuurlijk eten op het park maar ga vooral ook even het plaatsje in om een heerlijke Schnitzel of ander typisch Duits gerecht te eten bij Cafe Restaurant Pöllman. De prijs/kwaliteits verhoudig is hier super! Medeback ligt tussen Winterberg en Willingen in, beide plaatsjes zijn in ca 30 minuten bereikbaar met de auto. Winterberg en Willingen zijn beide bekend om haar wintersportmogelijkheden. Op 3 uur en 50 minuten rijden vanuit Nederland kan je dus skiën! Beide plaatsen zijn leuk om te bezoeken, tal van winkeltjes en horecagelegenheden. Hiernaast kan je in Willingen ook buiten het seizoen om met de skilift de berg op. Er is genoeg te doen om je in een week tijd niet te vervelen. Uiteraard is er in het park ook nog van alles te doen wat je bijna zou vergeten zoals een subtropisch zwembad, minigolf, tennis en tal van andere outdoor en indoor activiteiten. Heerlijk zo'n weekje ertussen uit!