Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Beleef Jamaica

Jamaica is één van mijn favoriete bestemmingen. Dit is echt één van de mooiste eilanden in de Caraïben. Naast de mooie zee, intieme baaien en prachtige zandstranden kan je ook erg veel doen op Jamaica en is er eigenlijk voor ieder wat wils. Het is erg aantrekkelijk om in de mooie accommodaties op Jamaica te verblijven maar het zou jammer zijn wanneer je je hier toe beperkt. Na aankomst op de luchthaven zijn wij, om gelijk in de sfeer te komen, direct een boottocht gaan maken in de buurt van Montego Bay. Met muziek van Bob Marley en een glas rum of Jamaicaans biertje ben je gelijk van je jetlag af.


Ook een zeker "must do" is de geboorteplaats van Bob Marley bezoeken. Natuurlijk is het een beetje toeristisch maar Bob Marley is uiteraard wél een legende. Na een tocht door de jungle kom je bij het dorpje Nine Mile, wanneer je uitstapt ruik je de hasj/ wiet (ik weet niet wat het allemaal is) maar dit past er allemaal wel een beetje bij;) Hier is onder andere het Bob Marley museum, mausoleum en allerlei andere plekken waar Bob Marley ooit een nummer geschreven heeft. Iedereen in dit dorp schijnt ook familie van "Bob" te zijn.... 

Accommodaties op Jamaica zijn kwalitatief erg goed, de één nog mooier als de ander. TUI is de grootste aanbieder qua vluchten en vakanties op Jamaica en heeft hier een prachtig aanbod. Wanneer je een 4 en 5 sterren accommodatie boekt zit je goed. Tip: Omdat er zoveel te doen is op Jamaica qua uitstapjes, excursies etc, hou hier rekening mee met betrekking tot je budget. Jamaica is geen land om 14 dagen in het hotel te blijven (natuurlijk kan dat maar eerlijk gezegd vind ik dat jammer).

Wanneer je de binnenlanden ingaat zal je versteld staan van de natuur op Jamaica. De Fern Gully is bijvoorbeeld het laatst overgebleven stuk regenwoud op Jamaica, hier zie je meer dan 550 varen soorten en meer dan 200 verschillende orchideeën. Totaal zijn er meer dan 3100 verschillende planten waarvan er 800 enkel op Jamaica voorkomen. Ook zijn er tal van vogelsoorten op het eiland waaronder de kolibri. De wimplestaartkolibri, ofwel Doctor Bird, is de nationale vogel. Qua flora en fauna is Jamaica een prachtig eiland waar ik als natuurliefhebber erg blij van word!   

Foto; verblijven in een accommodatie met dit uitzicht!

Foto; Zomaar ergens onderweg, erg rustig zoals je ziet

Ook een aanrader is om een bamboevlot over de Brae River te maken. Vanuit een hoger gelegen stuk laat je je varen, onder begeleiding van een Jamaicaan, terug naar zeeniveau. Tijdens deze tocht kom je langs de mooiste plekken waarbij je bij elke bocht weer in een betoverend landschap terecht komt, dit mag je echt niet missen!

Foto; Met een vlot over de Brea River

Foto; Erg relaxed, puur genieten!

Onderweg kom je langs tal van mooie plekken op het eiland en, mocht je een meerdaagse tour boeken, krijg je veel informatie over Jamaica. Maak verschillende stops en geniet van het moment en de Caribische, tropische omgeving.

Foto; Kleurrijke huizen in het binnenland

De Dunns river watervallen zijn ook een trekpleister. Naast de Dunns river watervallen zijn er ook nog andere watervallen waar je naartoe kan gaan welke wat minder druk zijn. Nadat je een tour door de binnenlanden gemaakt hebt is het een heerlijk vooruitzicht om nog een paar dagen in het hotel te vertoeven en te genieten van de prachtige azuurblauwe zee met Reggae klanken op de achtergrond. TUI heeft het grootste aanbod van accommodaties op Jamaica, hiernaast biedt TUI ook diverse rondreizen waarbij je alle highlights van dit land te zien krijgt.  

Wie bieden, naast Tui, nog meer Jamaica aan? Neem dan een kijkje bij de Duitse aanbieders aangezien hier véél meer aanbod is (en lagere prijzen) als bij Nederlandse aanbieders.