Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Kaapverdië; meer dan prachtige stranden!

Eerlijk gezegd dacht ik bij Kaapverdië in eerste instantie aan een zonvakantie, tot rust komen en genieten van de mooie stranden, vergelijkbaar met de Canarische eilanden. Uiteraard vind je hier de zon, prachtige zandstranden en een azuurblauwe zee maar er is zoveel meer!! 

Foto; een klein eilandje voor de kust bij Sal del Rei. Bij dit eilandje ligt een rif waar je prachtig kan snorkelen. 

Kaapverdië is een perfecte mix tussen Portugal (in het verleden is Kaapverdië onderdeel geweest van Portugal), Afrika en de Caraïben. Absoluut niet te vergelijken met de Canarische eilanden dus. 

Tijdens onze vakantie verbleven wij op het eiland Boa Vista, een heerlijk eiland! Tip; probeer tijdens je vakantie op Boa Vista nabij de hoofdstad te verblijven, Sal Rei. 

Foto; Overal wordt gezongen en vaak ook gedanst.

Sal Rei is een plaats waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan (ik hoop dat dit nog lang zal duren). Een haven waar de schildpadden nog rondzwemmen en zo nu en dan omhoog komen, waar de mensen oprecht vriendelijk zijn, waar je Portugese en Creoolse invloeden terug vind en waar je om elke hoek een lekkernij kan eten (meestal vis), mis het niet! 

Foto; de haven van Sal del Rei. Een heerlijk stadje wat echt de moeite waard is om te bezoeken, ook al is het maar om de sfeer te proeven. Wanneer je hier vroeg in de ochtend bent zie je de zeeschilpadden in de haven zwemmen op zoek naar eten.

Boa Vista heeft het allemaal; het is zonzeker, de stranden zijn geweldig (ik heb nog niet eerder zo'n heerlijk strand meegemaakt als hier, het is zo fijn dat het bijna niet echt lijkt), een verrassend binnenland, heerlijke muziek (zoek maar eens op het muzieknummer; La coladeira , dan kom je gelijk in de stemming!), ontzettend vriendelijke mensen, goed eten, mogelijkheden om te duiken/ snorkelen en nog veel meer! 

Foto; Sunset in de binnenlanden van Boa Vista

De meeste mensen weten niet eens waar Kaapverdië ligt en dat is jammer, aan de andere kant alleen maar goed zodat dit niet een massa bestemming wordt. 

Tijdens je vakantie op Boa Vista raad ik je aan om het Noorden en het Zuiden van het eiland te gaan ontdekken, dit kan je doen door zelf een 4 wheel drive te huren, een 4wheel drive te huren (taxi) met chauffeur of een georganiseerde excursie te maken. Hieronder een aantal foto's van een 1/2 dag noorden waarbij je via een mooie oase richting de ruige Noordkust rijdt. 

Foto; de Noordkust met het beroemde wrak. De tocht hiernaar toe is een avontuur!

Foto; De beste manier om het eiland te ontdekken is per 4 wheel drive

Foto; Na een regenbui ontpopt het eiland in een groene kleur

Hier liggen diverse wrakken waarbij je bij één wrak een tussenstop maakt. Ook bezoek je kleine kleurrijke dorpjes waar soms wel en soms niet elektriciteit is. Zorg dat je met je gids/chauffeur overlegd dat je voldoende tijd hebt om rond te kunnen lopen en één en ander goed in je te laten opnemen, zie onderstaande foto's. 

Tijdens de tocht naar het Zuiden van Boa Vista kom je door een indrukwekkende natuur en via leuke dorpjes uit bij het prachtige zandstrand aan de Zuidkust. Maak hier een heerlijke strandwandeling en geniet van alles om je heen! In de zomermaanden komen de schildpadden eieren leggen. Onder begeleiding van organisaties die zeeschildpadden beschermen kan je een avond meegaan om dit spektakel met eigen ogen te zien. 

Foto; Zeeschildpadden die in de nacht aan land komen om eieren te leggen

Foto; en de kleine schildpadjes op avontuur richting de zee

Qua verblijf zijn er op Boa Vista diverse mogelijkheden en voor ieder wat wils. Er zijn verschillende appartementen, hotels en luxe resorts te boeken. Wij hebben ervaren tijdens onze vakantie dat het erg prettig was te verblijven in een accommodatie vlakbij Sal Rei zodat je ook contact had met de lokale bevolking, wij verbleven in RIU Karamboa, een schitterende accommodatie!. 

Receptie Riu Karamboa

Heerlijke bedden in het zwembad

Poolbar Riu Karamboa

Leuk restaurant vlakbij het hotel

Hoe kom je er? Er zijn diverse reisorganisaties die Kaap Verdië aanbieden. TUI is hier echter dominant, zeker omdat zij exclusief de RIU hotels mogen aanbieden en omdat TUI vliegt met haar eigen TUI vloot. Wanneer je Kaap Verdië wilt boeken met vertrek vanaf Schiphol, kan je het beste hier boeken. 

LET OP!!!!!!! Wanneer je het niet erg vind om vanuit Duitsland te vertrekken (kijk mijn travelblog; Bespaar bij Duitse aanbieders), neem dan naast TUI Nederland ook een kijkje bij de Duitse collega's van 12Fly. De prijzen liggen hier vaak gunstiger t.o.v. Nederland aangezien er simpelweg meer beschikbaarheid is m.b.t. vliegtuigstoelen. 

  Uiteraard kan je dit eenvoudig aanpassen aan je eigen situatie.

Veel plezier met het uitzoeken van je vakantie!!


Foto; Één van de mooie zonsondergangen op Boa Vista

Foto; Een dorpje in het binnenland, rust!