Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Individueel rondreizen met huurauto in Maleisië

Maleisië is een prachtige bestemming voor een rondreis per huurauto. Nadat je bent aangekomen op de mooie luchthaven van Kuala Lumpur raad ik je aan eerst 1 of 2 nachten bij te komen in deze mooie hoofdstad. de prijs voor een hotelovernachting in een 5 sterren hotel is hier gemiddeld 50 Euro per kamer per nacht, het zou jammer zijn wanneer je hier op zou besparen. 

Nadat je een aantal bezienswaardigheden hebt gezien van Kuala Lumpur kan je afspreken dat je huurauto wordt afgeleverd bij je hotel zodat je vanaf hier kan beginnen aan je rondreis door Maleisië, in Maleisië rijdt men trouwens links! Er zijn veel aanbieders van Individuele rondreizen in Maleisië, Ik zal kort de rondreis beschrijven welke ik gedaan heb per huurauto. Maak je trouwens niet druk over het rijden met een huurauto in Maleisië, de wegen zijn uitstekend! Vanuit Kuala Lumpur ben ik vertrokken richting het zuiden naar de plaats Melaka en hier heb ik ook overnacht. Melaka is een plaats met Nederlandse invloeden uit de VOC tijd, dit zie je onder andere terug in het Stadshuis.

                                     Foto: het centrum van Melaka met haar Nederlandse invloeden.

In Melaka kan je prima 2 nachten verblijven om de omgeving te verkennen. Het prijsniveau in Maleisië ligt erg laag zodat je tijdens je vakantie, naast de vliegreis, veel minder geld kwijt bent als andere bestemmingen. Neem tijdens je rondreis ook de tijd om onderweg vaak te stoppen, de natuur in Maleisië is geweldig! Na Melaka ben ik verder gereden richting het Noord Oosten richting de Cameroon Highlands. Alleen de rit hiernaar toe is al een kadootje, Burgers Bush maar dan in het echt! 

Foto: Even stoppen onderweg richting de Cameroon Highlands.

Tijdens je reis zie je de natuur veranderen aangezien je vanuit zeeniveau naar de 1500 meter stijgt, de temperatuur hier ligt tussen de 10 en 25 graden, neem dus wel een trui mee! Hier kan je gerust een aantal dagen verblijven, de huizen zien er hier wat Engelsachtig uit. Verblijf hier gerust twee nachten en maak diverse uitstapjes naar bijvoorbeeld de theeplantages of maak een mooie wandeling, met begeleiding van een gids, door het prachtige regenwoud en laat je verrassen.

Foto; het onderkomen in de Cameroon highlands op 1500 meter 

hoogte

Foto; Boh thee plantages waar u ook een rondleiding kunt krijgen in de fabriek

Foto; Tijdens een wandeling zie je onder andere vlees etende planten

Na de Cameroon Highlands bezocht te hebben reed ik verder richting het Noord West en dus weer richting zee niveau (dit zie je gelijk weer aan de natuur). Onderweg kom je langs diverse mooie plekken waar je zeker moet stoppen, bijvoorbeeld Bukit Merah Orang Utan Island Foundation. Dit is een park zie er zorg voor draagt dat de Orang Utans in het wild kunnen leven.

 Kleine Urang Utans worden hier verzorgt zodat ze in het wild kunnen overleven. Je gaat hier naar een eiland per boot, gaat hier zelf in een kooi waarbij je de Urang Utans kan observeren in hun natuurlijke omgeving, echt een prachtige ervaring en een must see!


Foto; Het mooie van dit eiland is dat je zelf rondloopt in een kooi zodat je het omgekeerde effect krijgt als in een direntuin.


Foto; Een pas geboren Urang Utan heeft net een flesje melk gekregen, erg cute! Eenmaal groot genoeg gaan ze naar het Tropisch regenwoud

 Eindbestemming voor deze dag is Penang, een heerlijk "tropisch" eiland waar het zeker de moeite waard is om een aantal nachten te verblijven en terug te kunnen kijken op onvergetelijke ervaringen in het mooie Maleisië.

Er zijn diverse aanbieders van individuele rondreizen in Maleisië waarbij je zowel de vlucht als de rondreis kan boeken of bijvoorbeeld ook alleen de rondreis zodat je zelf het vlucht onderdeel kan boeken.