Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Ontdek de Cycladen

De Cycladen vind ik zelf één van de mooiste plekjes van Griekenland. Je hebt hier de mogelijkheid om één van de vele pittoreske eilandjes te ontdekken, de één nog mooier dan de ander. Om hier te komen kan je uiteraard een pakketreis boeken bij een touroperator vanuit Nederland of Duitsland maar je kan ook zelf je eigen reis samenstellen, dit is erg eenvoudig! Hieronder geef ik je weer wat wij gedaan hebben om een prachtige indruk van de Cycladen te krijgen. 

Het echte Griekenland gevoel krijg je hier

Vanuit Nederland hebben wij eerst een vlucht geboekt naar Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Dit kan je doen bij diverse ticket boekingsites. Je kan een retourvlucht inboeken als je van plan bent weer terug te keren naar Kreta en hier de laatste dagen van je vakantie te spenderen of je kan een enkele reis boeken naar Heraklion en vervolgens een enkele reis boeken van bijvoorbeeld Mykonos naar Amsterdam. 

Aankomst op Santorini per ferry, what else?

Wanneer je de vlucht geboekt hebt raad ik je aan eerst 1 nacht in Heraklion door te brengen. Er zijn diverse aanbieders om een geschikt hotel te vinden.  Heraklion is een hele leuke stad waar genoeg te zien is en in de avond erg gezellig (veel lokale mensen en weinig toeristen). 

Vanuit Heraklion gaan er dagelijks ferry boten vertrekken. Tickets kan je eenvoudig lokaal boeken, bijvoorbeeld bij het ferry kantoor in de haven of op één van de vele verkoopadressen.  Je kan een fast ferry boeken of een normale ferry. Als je geen haast hebt, raad ik je aan om de normale ferry te nemen zodat je kan genieten van de prachtige uitzichten, het zonnetje en het koele zeebriesje.. 

Één van de vele ferries die aankomt op Santorini

Vooraf kan je een accommodatie boeken op de eilanden, dit is wel aan te raden in de zomervakantie. Reis je echter in andere periodes dan is er een overschot aan bedden, dit komt tot uiting wanneer je aankomt met de ferry in de haven waarbij er tal van eigenaren/ vertegenwoordigers van accommodaties je diverse aanbiedingen geven. Wij hebben dit gedaan op onze reis en dit is ons uitstekend bevallen. 

Wit en blauw, dit soort plekjes zie je veel op de Cycladen

Wij hebben als eerste een ticket geboekt van Heraklion naar Paros, dit duurde ongeveer 7 uur met een korte tussenstop op Santorini. Aangekomen op Paros hebben wij in de haven contact gemaakt met een eigenaar van een leuke appartement in het centrum van Parikia, geweldig!! Een paar leuke foto's van Parikia in Paros.

Op Paros zijn wij 3 nachten gebleven en hebben de omgeving verkend met een scooter. Paros is een heerlijk eiland waar je direct tot rust komt.

logies ontbijt boeken is niet nodig, er zijn in Parikia overal leuke eettentjes.

Na Paros zijn wij verder gegaan naar Siros, hier zijn wij 2 nachten verbleven. Ook op Siros kan je uitstekend een scooter huren en het eiland goed verkennen. Siros heeft een geweldige hoofdstad, Siros stad, met tal van oude gebouwen, mooie pleintjes en veel mogelijkheden om heerijk te eten. Van Siros zijn wij gevaren naar Mykonos, ook zo'n fantastisch eiland, wel wat hipper en moderner als andere eilanden, je vind hier ook allerlei soorten accommodaties, van eenvoudig tot zeer luxe! 

Mykonos is een mooi eiland waar genoeg te doen is, ook het nachtleven is hier wat drukker als andere eilanden.

accommodaties op Mykonos zijn van een hoge kwaliteit.

Naxos is één van de grotere eilanden in de Cycladen waar je gerust een week kan verblijven. Tip; selecteer een accommodatie in de omgeving op loopafstand van Naxos stad aangezien dit een heerlijke plaats is om in de avond naar toe te gaan om te shoppen, een koffie te drinken en uiteraard te eten. Vanuit Naxos zijn wij verder gegaan met de ferry naar Santorini. Tip; Wanneer je gaat overnachten op Santorini, geef dan wat meer geld uit om in de hoofdplaats Thira te verblijven, dit is het dubbel waard. 

 
Een paar mooie plaatjes van Santorini

Op het Noorderlijk gelegen stuk van Santorini zijn ook accommodaties te boeken echter is hier niet veel te doen. 1 of 2 nachten is genoeg op Santorini aangezien het maar een klein eiland is. Vanuit Santorini zijn wij terug gegaan naar Kreta waar wij nog één week een auto gehuurd hebben (ook in de haven van Heraklion) en zijn wij verbleven in Elounda, een heerlijke plek op Kreta. Alles wat je nodig hebt is een vlucht en accommodatie, veel plezier met het uitzoeken!