Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk
Toscane: Bellissimo!

Afgelopen jaar zijn wij met de auto richting Italië voor een vakantie in de provincie Toscane. De totale afstand naar ons vakantie adres was ca 1450 kilometer. Om de reis wat minder lang te maken (wij hebben een gezin met 2 kinderen) hebben wij besloten de reis op te delen in twee stukken. Na een dag rijden door Duitsland en Zwitserland hebben wij net voor de grens van Italië een afslag genomen de bergen in om uiteindelijk, na boven op een bergpas de Italiaanse grens te zijn overgestoken, uit te komen bij een prachtige plek. Agri turismo Al Marnich was onze overnachtingsplek, dit ligt tussen het meer van Lugano en het Como meer en ligt in het plaatsje Schignano. Eenmaal hier aangekomen ben je direct in een andere wereld. Wij hebben hier in de avond goed gegeten (er is één menu) en 1 nacht geslapen. Alle producten komen trouwens van de eigen boerderij of uit de omgeving, zie mooie plaatjes van deze Agriturismo.

 Agriturismo Al Marnich waar je tijdens je verblijf de lokale gerechten proeft en een geweldig uitzicht hebt op de omgeving.

Ook de verblijven zijn geweldig hier, uitkijkend over de vallei met een wijntje, what else?

In de ochtend, na een lekker ontbijt zijn wij afgedaald naar het Comomeer om vervolgens de route te nemen verder naar het zuiden richting Toscane. Na +/- 5 uur kwamen wij via een mooie route en bekende namen zoals Milano, Saronno, Parma en Pisa uit bij ons vakantie adres, Borgo di Colleoli. 

Een paar foto's van ons verblijf in Toscane, Borgo di Colleoli in Palaia, deze accommodatie is te boeken bij TUI (Tip; Kies voor een appartement met een terras!)

Deze accommodatie hebben wij via TUI geboekt en is ons uitstekend bevallen, ook voor onze kinderen. Borgo di Colleoli is een ruim ruim opgezet complex met prachtige vergezichten, bestaande uit meerdere gebouwen. Je verblijft in appartementen op 4* niveau, die sfeervol zijn ingericht. Het ligt zeer centraal in Toscane zodat je mooie uitstapjes kan doen. Tip; probeer wel in een appartement op de begane grond te verblijven zodat je in de avond lekker buiten een wijntje kunt drinken met een stukje Italiaanse kaas en/of parmaham. Er zijn ook twee zwembaden waarvan 1 grote, heerlijk om na een dag touren een duik te kunnen nemen of bij mooi weer een dag te vertoeven. In het hotel zit ook een restaurant waar je goed kunt eten en naast het hotel zit een pizzaria waar je alle Toscaanse gerechten kunt bestellen.  

Rijden door het mooie landschap met de glooiende heuvels, de typerende Cipressen waarbij het ene uitzicht nog mooier is als het andere. Het rijden door Toscane alleen is al een kadootje!

Een van de vele mooie dorpjes in het prachtige Toscaanse Landschap

De plaatsen welke we bezocht hebben hebben allemaal hun eigen typerende karakter met één ding gemeen; Bellissimo!(Prachtig!) Voor ons eerste bezoek aan Toscane hebben wij de volgende plaatsen bezocht; Pisa, San Gimignano, Volterra, Florence, Lucca en nog wat kleine plaatsjes in de omgeving. Al deze plaatsen waren max 1,5 uur rijden vanaf Borgo Di Colleoli. Uiteraard is er nog veel meer te bezoeken echter moet er ook wat overblijven voor de volgende keer ;).   Hieronder een paar foto’s van de plaatsen welke wij hebben bezocht;

Sam Gimignano:

San Gimignano staat bekend om haar oude Torens, Vroeger stonden er in deze plaats 72 torens, hoeveel er nu nog staan is niet iedereen het over eens, neem zelf een kijkje en ga tellen! Hoe hoger de toren, hoe rijker de familie was die er woonde was het verhaal. San Gimignano is een mooie plaats om te bezoeken. Slenter hier door de straatjes en geniet van de torens, de gebouwen, de leuke winkeltjes en laat je verrassen in deze bijna 1000 jaar oude stad!


Pisa

Pisa is toch een must see wanneer je in Toscane bent. De Toren van Pisa ligt op het Piazza dei Miracoli. Aan dit belangrijkste plein van Pisa, wat zelfs tot het belangrijkste centra qua Middeleeuwse kunst van de wereld wordt genoemd, liggen de top bezienswaardigheden van de stad. Het plein wordt ook wel Piazza del Duomo genoemd. Naast de toren van Pisa staan hier ook de Dom en de doopkapel, allemaal op loopafstand. Tip: Ga hier aan het einde van de dag naartoe zodat de dagexcursies weer vertrokken zijn, dit scheelt enorm qua drukte! Nadat je de bezienswaardigheden hebt bezocht kan je een winkelstraat inlopen waar diverse goede restaurants zijn waar je tegen een hele schappelijke prijs (6 Euro voor goede Pizza) kan eten.


Lucca:

Lucca is één van de mooiste steden van Toscane met tal van bezienswaardigheden. Tip; wanneer je aankomt in Lucca, zoek dan het plaatselijke toeristenkantoor zodat je een planning kan maken wat je wilt gaat bekijken, geloof me, dit heb je echt nodig omdat alles hier ook weer mooi en leuk is. Geniet hiernaast van de vele winkeltjes in smalle straatjes en van de talloze restaurants.


Volterra

Volterra bereik je via een behoorlijke slingerweg en ligt bovenop een berg. Eenmaal aangekomen kan je genieten van het prachtige uitzicht over het Toscaanse landschap en je mee laten slepen door deze oude stad, ook bijna 1000 jaar oud!! Ook wonen hier maar ca 11.000 inwoners. De dom, het Palazzo dei Priori, het  fort van de Medici en het  Romeins theater van Volterra zijn de belangrijkste bezienswaardigheden + de rit hiernaar toe uiteraard!


FlorenceFlorence is een must see wanneer je naar Toscane gaat, wat een prachtige stad. Trek hier zeker een dag voor uit! Je valt van de ene verbazing in de andere. Wij hebben deze dag de Duomo beklommen en het museum bezocht naast de Duomo. Wanneer je voor beide een toeganskaartje koopt krijg je een zogenaamde "fast pass", hiermee moet je je op een bepaalde tijd melden om de Duomo te beklimmen en heb je geen wachttijd, ideaal! Zorg dat je een goede plattegrond van de stad hebt en lees je van te voren een beetje in zodat je keuzes kunt maken. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de echte Pinokkio winkel, alles is hier van hout en het kind in je komt naar boven;)

Naast deze mooie plaatsen te hebben bezocht hebben wij nog wat uitstapjes gemaakt in de directe omgeving, Tip; overal zit wel ergens een Italiaans bakkertje waar je heerlijke cantuccinis kunt kopen, dit zijn typische Italiaanse amandelkoekjes, heerlijk!

Hieronder nog een aantal foto's van de omgeving waarin wij verbleven;

Na 8 dagen genieten zijn wij in één keer terug gereden naar huis. In de ochtend rond 10 uur vertrokken en thuis in Nederland rond 01 uur in de nacht aangekomen. Wat een mooie vakantie was dit, tot de volgende keer Toscane!

Deze reis boeken met het verblijf in het prachtige Borgo di Colleoli resort? klik dan hier om naar het aanbod te gaan.