Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Zonvakantie Cyprus

 Cyprus heeft vele gezichten: het achterland met oneindige fruitboomplantages met sappige sinaasappelen, terrassen met olijfbomen en wijngaarden, dromerige dorpjes en lommerrijke bossen in het Troodosgebergte, heerlijke stranden en archeologische opgravingen. Kortom, een veelzijdig vakantieland voor een heerlijke zonvakantie. Vakantiefilter heeft een selectie gemaakt per regio van de beste accommodaties. Het filteren hebben wij alvast gedaan, de uiteindelijke keuze is uiteraard aan u!

HET OOSTEN: LIMASSOL & AGIA NAPA OMGEVING

Volgens de Griekse mythen is dit eiland de geboorteplaats van Aphrodite. Het oosten van Cyprus kent een rotsachtige kust met grote baaien en heerlijke stranden. Badplaatsen als Protara’s, Limassol en Ayia Napa zijn geliefd bij vakantiegangers. Het eiland heeft een ruige uitstraling met weinig bebossing en prachtige natuurverschijnselen. Tussen Protara’s en Ayia Napa liggen de unieke rotsformaties en zeegrotten van Cape Greco.


Waar ligt het Oostelijk gedeelte van Cyprus?

Top 4 accommodaties Oost Cyprus

Anonymous Beach

Anais Bay

Loutsiana

Sunrise Oasis

DE WESTKANT: PAPHOS & OMGEVING

Paphos is een combinatie van veel dingen: een kosmopolitisch vakantieoord met een spectaculair landschap in de buurt en vele fascinerende historische bezienswaardigheden. De regio biedt de mogelijkheid om te genieten van zowel de zee als de bergen, maar ook om te proeven van het culturele erfgoed van het eiland met zijn vele archeologische vindplaatsen. Je voelt de romantiek in de lucht terwijl je loopt waar Aphrodite, de oude Griekse godin van liefde en schoonheid, ooit rondzwierf. Zwem in de zee bij de rotsen die bekend staan ​​als Petra tou Romiou (zie foto boven), waar ze vermoedelijk uit de golven is verrezen, maak een pelgrimstocht naar haar heiligdom in Kouklia of bezoek de grot bij Polis waar ze zogenaamd een bad nam. Dit zijn ongetwijfeld slechts enkele van de redenen waarom Paphos zo'n favoriet is bij stellen die trouwen of op huwelijksreis zijn.


Waar ligt het Westelijk deel van Cyprus?

Top 4 accommodaties West Cyprus

Aliathon Village

Alexander the Great Beach

Aquamare Beach & Spa

Kefalos Beach Village