Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Zonvakantie Egypte

 Egypte voegt zich bij de lijst met de bekendste en meest populaire bestemmingen voor een zonvakantie. Het land van de farao's wordt beschouwd als een traditioneel land en is er trots op bezoekers de schoonheid van het land te laten zien. De belangrijkste toeristische gebieden liggen aan de Rode Zee. Voor watersporters, strandvakantiegangers en gezinnen zijn de perfecte vakantiebestemmingen Hurghada op het Egyptische vasteland of Sharm el Sheik op het Sinaï-schiereiland. Beide resorts zijn gelegen aan de Rode Zee en zijn gemakkelijk te bereiken via de luchthavens van Hurghada en Sharm el Sheikh.

HURGHADA

De kust bij Hurghada bestond nog niet eens zo lang geleden uit alleen de plaats Hurghada. In de afgelopen jaren is deze kuststrook in rap tempo uitgebreid met onder meer bekende badplaatsen als El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi en Soma Bay. De streek is bekend vanwege het kristalheldere water en de prachtige koraalriffen, dat duiken en snorkelen tot een waar genot maakt. In de plaats Hurghada liggen vele winkels, bars, koffiehuizen, restaurants en moskeeën, terwijl de omliggende badplaatsen wat meer op rust en comfort zijn ingesteld. Zo ligt in één van de mooiste baaien van de Rode Zee de moderne en exclusieve badplaats Sahl Hasheesh.

Waar ligt Hurghada?

Top 4 accommodaties Hurghada

Arabella Azur

Ali Baba

Arabia Azur Beach

Premier le Reve

SHARM EL SHEIKH

De ligging in de zuidelijke Sinaï woestijn maakt Sharm el Sheikh tot een ander Egypte. De kleuren van de woestijn veranderen met het uur. Sharm el Sheikh is een grote plaats die in de loop der jaren is uitgebreid met diverse resorts. Het is een combinatie van comfortabele en luxe resorts, entertainment en rust. Het gezellige centrum van Na'ama Bay leent zich voor winkelen en wandelen. Het zuidelijker gelegen Hadaba bestaat onder meer uit het oude centrum en de wijk Ras Um El Sid. Naar het noorden toe vind je het relaxte Shark's Bay. Een stuk noordelijker ligt het rustige surfersparadijs Dahab.

Waar ligt Sharm El Sheikh?

Top 4 accommodaties Sharm El Sheikh

Cleopatra Luxury Resort

Baron Resort

Jaz Mirabel Beach Resort

Magic Life Sharm El Sheikh

MARSA ALAM

De kust van Marsa Alam bestaat uit de plaatsen El Quseir, Coraya Bay, Port Ghalib en Marsa Alam zelf. El Quseir staat vooral bekend om haar goudgele zandstranden en veelal onaangetaste koraalriffen. Niet verwonderlijk dat vooral duikers en snorkelaars zich hier helemaal thuis voelen. De badplaatsen Coraya Bay en Port Ghalib zijn het toonbeeld van rust, luxe en comfort voor een scherpe prijs. Marsa Alam is van oudsher een vissersplaatsje. Een bezoek aan deze plaats toont het echte Egypte, met dieren op straat en vriendelijke bevolking. Geniet van de rustige, ontspannen sfeer die dit dorp uitstraalt.

Waar ligt Marsa Alam?

Top 4 accommodaties Marsa Alam

Brayka Bay Resort

Hilton Marsa Alam Nubia 

Gorgonia Beach Resort

Jaz Solaya