Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Zonvakantie Griekenland

Griekenland bestaat, naast het vasteland, uit talloze eilanden met ieder haar eigen kenmerken. Voor elke doelgroep heeft dit land wat te bieden. Of je nu voor het strand, de rust, het eten, het nachtleven, de natuur of de zee komt, het is er echt allemaal. Vakantiefilter geeft hieronder weer naar welke bestemmingen je kunt afreizen. Óók hebben wij een selectie gemaakt per bestemming van de populairste en beste accommodaties op basis van reviews. Een zonvakantie naar Griekenland is in ieder geval op en top genieten. Het filteren hebben wij dus alvast gedaan, de uiteindelijke vakantie keuze is aan U!  

KRETA

Kleine pittoreske baaien, eindeloze zandstranden, slaperige bergdorpjes, bruisende kuststeden - Kreta is het grootste en tegelijkertijd het meest gevarieerde eiland van Griekenland. Dienovereenkomstig kan een vakantie op Kreta op verschillende manieren worden ontworpen. Zon, Zee, prachtige stranden en een mooi binnenland.

Waar ligt Kreta?

Top 4 accommodaties Centraal/Oost Kreta

 

Creta Maris Beach Resort

Akrogiali Beach

Ida Village I & II

Palmera Beach

Waar ligt het Westen van Kreta?

Top 4 accommodaties West Kreta

Iperion Beach

Euphoria Resort

Aquila Porto Rethymnon

Bio

RHODOS

Rhodos, een schitterend en historisch eiland. Dit eiland heeft alles in zich om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Van de heerlijke gouden stranden tot en met de schitterende godentempels zoals de Athena Lindia, er is voor ieder wat wils. Wie van pittoreske dorpjes houdt, kan een bezoekje brengen aan Lindos, een wit idyllisch dorpje in een prachtige baai. Ook Rhodos-stad, tegelijk modern en historisch, zal menigeen weten te bekoren. De Petaloudes (vlindervallei) laat voorbijgangers iedere zomer met open mond naar de duizenden vlinders kijken en in Kalithea hangt de romantiek in de lucht.

Waar ligt Rhodos?


Top 4 accommodaties Rhodos

Kalithea Horizon Royal

Akti Imperial

Kalithea Mare Palace

Rhodos Horizon Resort

KOS

Het gezellige eiland Kos heeft een heerlijke mix van mooie stranden en oude cultuur. Kos is de geboorteplaats van de Griekse arts Hippocrates, die de grondslag legde voor de hedendaagse geneeskunst. In Kos-stad staat nog altijd de plataan waaronder hij les zou hebben gegeven. Liever luieren op het strand? Breng dan een bezoekje aan Kardamena, waar schitterende zandstranden zijn.

Waar ligt Kos?

Top 4 accommodaties Kos

 

Time to Smile Artemis

Alexandra Beach

Astron Suites

Kipriotis Village

SAMOS

Samos is een schitterend eiland met een betoverende natuur. De hoge bergen, uitgestrekte bossen, valleien en hoge kusten zijn een lust voor het oog. Het gebied is dan ook zeer geliefd bij mensen die van natuurschoon houden. De mooie stranden zijn uitnodigend en soms bezaaid met parelwitte kiezelstenen. In het sfeervolle dorpje Vourliótes heeft men een prachtig uitzicht op de omgeving en in Pythagório kan men heerlijk rondlopen of het klooster Spilianí bezoeken.

Waar ligt Samos?

Top 4 accommodaties Samos

Athina

Alkion

Doryssa Seaside Resort

Kokkari Beach Hotel

CORFU

Corfu is met haar prachtige stranden een paradijs voor watersporters en zonfanaten. Maar Corfu heeft haar vakantiegangers meer te bieden. Het veelzijdige landschap maakt een bezoekje aan dit eiland een ware ontdekkingstocht. De historische monumenten en overblijfselen uit een verre geschiedenis geven het eiland een bijna mystieke sfeer. Lang was het weelderige bloemeneiland Corfu slechts bereikbaar voor de groten der aarde: keizerin Elisabeth van Oostenrijk, keizer Willem II van Duitsland en de voormalige Griekse Koninklijke familie woonden er in de zomermaanden. Allemaal werden ze betoverd door het prachtige natuurschoon, de romantische sfeer en de gastvrije bewoners van Corfu. Breng ook eens een bezoekje aan Achilleion, het paleis dat de Oostenrijkse keizerin Elizabeth (Sissi) liet bouwen.

Waar ligt Corfu?


Top 4 accommodaties Corfu

Dassia Beach

Alonakia

Grecotel lux.me Daphnila Bay

Riviera Barbati

CYCLADEN

Onder het gebied van de Cycladen vallen onder meer de eilanden Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. Deze liggen als in een cirkel om het van oudsher heilige eiland Delos. Mykonos is zonder twijfel één van de bekendste en populairste eilanden van de groep en niet voor niets! De kronkelige steegjes in Mykonos stad, het grote aantal kerkjes en de sfeervolle bars en restaurants maken van dit eiland een aantrekkelijk vakantieoord. Op het grootste eiland van de Cycladen, Naxos, is de Kastro te aanschouwen. Dit hooggelegen kasteel is een overblijfsel van de tijd waarin Venetianen de macht over het gebied hadden. Er wordt beweerd dat Naxos gezegend is door de wijngod Dionysos. Hoe komt het anders dat het eiland zo vruchtbaar is? Nergens tref je mooier marmer dan in Paros. Al in de oudheid werd het Parische marmer gebruikt voor de bouw van onder meer de Akropolis in Athene. Op Paros bevindt zich volgens vele bezoekers tevens het mooiste plaatsje van de Cycladen: Naoussa.

Waar liggen de Cycladen?

Top 4 accommodaties Cycladen

Kalypso (eiland Paros)

Arion (eiland Santorini)

Mykonos View (eiland Mykonos)

Naxos Resort (eiland Naxos)

ZAKYNTHOS

Zakynthos wordt vaak liefkozend 'Il fiori di Levante', oftewel bloem van het oosten, genoemd. Niet verwonderlijk, want de uitbundig bloeiende flora en fauna maken Zakynthos tot een fraai en bijzonder eiland. Zakynthos is een paradijs voor fietsers, wandelaars en zonliefhebbers. Hoofdstad Zakynthos-stad is sfeervol en een heerlijke plek om rond te dwalen. Vanuit de in de bergen gelegen dorpjes Loucha en Giri heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

waar ligt Zakynthos?


Top 4 accommodaties Zakynthos

Belvedere

Markella

Zante Maris

Pierros

PARGA

Parga is een prachtig gebied in het noorden van Griekenland (Epirus). Met zijn prachtige flora, fauna en een bergachtig en gevarieerd landschap is Parga zeker de moeite waard.

Waar ligt Parga?

Top 4 accommodaties Parga

Golden Bay Suites

Adams Hotel

Magda's

Valtos Beach

KARPATHOS

Een wandeling door het bergachtige landschap of toch maar lekker bruinbakken op een bijna verlaten strandje? Het kan allemaal op Karpathos! Dit eiland heeft een rijke natuur en vele pittoreske dorpjes. Ook aan cultuur geen gebrek op dit stukje Griekenland. Hier zijn nog verschillende oude ruïnes te vinden die de tand des tijds hebben doorstaan.


Waar ligt Karpathos?

Top 4 accommodaties Karpathos

Alimounda Mare

Aegean Village

Astron

Elektra Beach