Vakantiefilter
 
 Overzichtelijk en makkelijk

Zonvakantie Turkije

Turkije is een ontzettend groot land en het toerisme is niet beperkt tot één streek. Voor diverse doelgroepen heeft Turkije de ideale zonvakantie met verschillende accommodaties. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de vakantie bestemmingen met hierin een selectie van de meest populaire en beste accommodaties. Filteren hebben wij alvast gedaan, de uiteindelijke keuze is aan U!  

Egeïsche Kust

De Egeïsche kust heeft het allemaal, van prachtige baaien, levendige plaatsen en historische bezienswaardigheden met een hoofdletter. Zo mag Efeze het Turkse Walhalla genoemd worden voor cultuurminaars, terwijl Gümbet een parel van een badplaats is. In Izmir vind je een typisch oosterse bazaar waar leuke aandenken te kopen zijn en jeongegeneerd kunt afdingen. Buiten de stad, op de Pagos-Berg, kun je het Fluwelen Slot bezoeken, vanwaar je een prachtig uitzicht op het gebied hebt.

Waar ligt de Egeïsche Kust?

Top 4 accommodaties Egeïsche Kust

Mandarin Resort Bodrum

Kefaluka

Parkim Ayaz

Titanic deluxe Bodrum

Lycische Kust

Het natuurschoon van de Lycische Kust is weergaloos. Dit gebied kent mooie stranden, schitterende baaien en een betoverende lagune. Laat je verrassen door de levendigheid in Fethiye en breng een bezoekje aan de rotsgraven aldaar. Liever een fikse wandeling door de mooie natuur? Loop dan eens door de Saklikent Kanyon, een kloof die dwars door de bergen gaat.

Waar ligt de Lycische Kust?

Top 4 accommodaties Lycische Kust

Elegance

Aqua

Green Nature Diamond

Tropical Beach

Noord Egeïsche Kust

 

De Noord-Egeïsche kust heeft mooie stranden en leuke plaatsen. Klinkende namen als Troje en Assos bevinden zich in deze streek. Vooral de eerstgenoemde plaats dien je te bezoeken. In Truva, zoals de Turken de plaats noemen, zijn verschillende ruïnes te aanschouwen. Een populaire bezienswaardigheid in de stad is de replica van het paard van Troje.

Waar ligt de Noord Egeïsche Kust?

Top 4 accommodaties Noord Egeïsche Kust

Palm Wings Kusadasi

Korumar

Paloma Pasha

Richmond Ephesus

Turkse Riviera

De Turkse Rivièra heeft alles in zich om de bezoeker een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De combinatie van prachtige baaien en stranden, historische gebouwen van meer dan duizend jaar oud en hoge bergen, zorgt er ieder jaar weer voor dat het gebied bovenaan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen in Turkije staat. Feestgangers kunnen heerlijk uitgaan in de talloze clubs en discotheken, terwijl cultuurminnaars enkele schitterende bouwwerken uit de klassieke oudheid kunnen bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Olympos met veel bezienswaardigheden of ga liggen aan het levendige Kleopatra strand en geniet van de Turkse zon.